Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontmoeting met Dr. Christian Leclerc, Voorzitter en oprichter

Uw onderneming bestaat bijna 30 jaar...

Ik beschouw PiLeJe niet als "mijn" onderneming. Het is het verhaal van een groep mensen die samen een project zijn gestart. Aanvankelijk stonden we alleen in onze strijd, maar geleidelijk aan vonden onze ideeën ook weerklank.

Het succes van PiLeJe is te danken aan de gemeenschappelijke doelstellingen, waarden en ethiek.

Al bijna 30 jaar volgen wij dezelfde gedragslijn. Vandaag stellen we vast dat ons oorspronkelijk idee in de lijn ligt van de huidige evolutie van de gezondheidszorg.

Thumbnail

Waar blikt u vooral met tevredenheid op terug?

Op het feit dat deze visie vandaag officieel erkend wordt door de geneeskunde
Micronutritie stond aanvankelijk wat in de schaduw, maar wordt sinds 2001 aan de universiteit georganiseerd als een opleiding waarvoor een universitair diploma kan worden behaald. Openbare onderzoeksinstituten verwijzen naar deze discipline en er wordt steeds meer over gepubliceerd.

Ik ben ook blij dat ik een van de voorlopers ben geweest op het vlak van een gezonde spijsvertering. Slechts weinigen dachten dat de microflora zo’n grote invloed heeft op de gezondheid in het algemeen. Vandaag hebben we het over “microbiota” met betrekking tot het hele lichaam.

Hoe ziet u de toekomst van PiLeJe?

Onze bedoeling is om ervoor te zorgen dat patiënten een beter leven kunnen leiden en zo weinig mogelijk afhankelijk worden. We proberen de levenskwaliteit en de gezondheid op lange termijn te verhogen. Ik wil dat onze aanpak algemeen wordt erkend en voor iedereen toegankelijk is. De verzekeringsmaatschappijen spelen hierbij een belangrijke rol.
De door ons ontwikkelde micronutritie en gepersonaliseerde klinische fytotherapie vereisen enerzijds een betrokkenheid van gezondheidsdeskundigen, die gepersonaliseerde doeltreffende oplossingen uitwerken, en anderzijds de bereidheid van het grote publiek dat steeds meer de noodzaak moet inzien van een gezonde levensstijl en hiervoor verantwoordelijkheid neemt.