Overslaan en naar de inhoud gaan

Betrokkenheid bij gezondheidswerkers

Opleiding en informatie bevorderen voor gezondheidswerkers

Conferenties, debatbijeenkomsten 's avonds, webconferenties, Werkgroepen voor het uitwisselen van praktijken... laboratorium PiLeJe helpt gezondheidswerkers om hun praktijken te verrijken en zich verder te ontwikkelen in een “Gezondheidsgeneeskunde" die is gebaseerd op preventie en globale patiëntenzorg. Er worden jaarlijks meer dan 500 opleidingen georganiseerd. Gezondheidswerkers kunnen hiermee op afstand of in verschillende Franse steden opleidingen volgen, maar ook van gedachten wisselen over de ontwikkeling van medische aanbevelingen en hun ervaringen delen. 

De lessen over gezondheidskwesties (zoals spijsverteringsstoornissen, slaapstoornissen, immuniteit, vermoeidheid of de preventie van hart- en vaatziekten of van diabetes type 2) worden samengesteld door artsen die deskundig zijn op het gebied van voeding, micronutritie, fytotherapie en door gespecialiseerde artsen. Begeleidingsprogramma's en tutoring zijn bedoeld om gezondheidswerkers persoonlijk te begeleiden bij het gebruik van de diagnostische hulpmiddelen die door het laboratorium worden ontwikkeld en bij het opzetten van Gezondheidsgeneeskundige consultaties.

Het laboratorium PiLeJe verenigt elke 2 jaar meer dan 600 gezondheidswerkers op zijn Symposium. Dit evenement bestaat uit workshops waar informatie wordt uitgewisseld en  wetenschappelijke conferenties door gepassioneerde artsen en onderzoekers die erkend zijn in hun vakgebied. Aangezien PiLeJe de wetenschappelijke ontwikkelingen op de voet volgt is dit evenement de ideale plaats voor informatie en uitwisselingen over het meest recente medische en wetenschappelijke nieuws.

Engagement op lange termijn

De Stichting PiLeJe die onder de bescherming staat van Fondation de France heeft als doel groot en klein bewust te maken van het belang om zelf iets aan hun gezondheid te doen. In samenwerking met vele medespelers (scholen, gemeentehuizen, bedrijven, sportverenigingen, ziekenhuizen enz.) organiseert de Stichting conferenties of pedagogische workshops waar wordt uitgelegd hoe onze levensstijl ons kan helpen gezond te blijven. Er worden jaarlijks in heel Frankrijk meer dan honderd evenementen georganiseerd rondom thema's zoals lichaamsbeweging, voeding, slaap, of omgaan met stress en emoties.