Ontmoeting met Dr. Christian Leclerc, Voorzitter en oprichter van PiLeJe

Voorgeschiedenis

Ik beschouw PiLeJe niet als “mijn” onderneming. Het is het verhaal van een groep mensen die samen een project zijn gestart. Aanvankelijk stonden we alleen in onze strijd, maar geleidelijk aan vonden onze ideeën ook weerklank in de gezondheidsmarkt.

 

Het succes van PiLeJe is te danken aan de gemeenschappelijke doelstellingen, waarden en ethiek.

Al bijna 30 jaar volgen wij de dezelfde gedragslijn. Vandaag stellen we vast dat ons oorspronkelijk idee in de lijn ligt van de huidige evolutie van de gezondheidszorg.

Waar kijkt u vooral met tevredenheid op terug?

Op het feit dat deze visie vandaag officieel erkend wordt door de geneeskunde
Micronutritie stond aanvankelijk wat in de schaduw, maar wordt sinds 2001 aan de universiteit gezien als een opleiding waarvoor een universitair diploma kan worden behaald. Openbare onderzoeksinstituten verwijzen naar tegenwoordig ook deze discipline en er wordt steeds meer over gepubliceerd.

 

Ik ben ook blij dat ik een van de voorlopers ben geweest op het vlak van een gezonde spijsvertering. Slechts weinigen dachten dat de microflora zo’n grote invloed heeft op de gezondheid in het algemeen heeft. Vandaag hebben we het over “microbiota” met betrekking tot het hele lichaam en het goed functioneren hiervan.

Hoe ziet u de toekomst van PiLeJe?

Onze bedoeling is om ervoor te zorgen dat patiënten een beter leven kunnen leiden en zo weinig mogelijk afhankelijk worden om voor hun gezondheid te zorgen. We proberen de levenskwaliteit en de gezondheid op lange termijn te verhogen en te verbeteren. Ik wil dat onze aanpak algemeen wordt erkend en voor iedereen toegankelijk is. De verzekeringsmaatschappijen spelen hierbij een belangrijke rol waar nog een slag te slaan is.
De door ons ontwikkelde micronutritie en gepersonaliseerde klinische fytotherapie vereisen enerzijds een betrokkenheid van gezondheidsdeskundigen, die gepersonaliseerde doeltreffende oplossingen uitwerken, en anderzijds de bewustwording van het grote publiek dat steeds meer de noodzaak moet inzien van een gezonde levensstijl en hiervoor verantwoordelijkheid neemt.