Interview - Stéphane Ricard

Sneeuwrackets/trail

  1. Stéphane, topsporters kunnen het slachtoffer zijn van ontregelingen (oxidatieve stress, immuundeficiëntie enz.). Heb je een verschil opgemerkt sinds je micronutritioneel wordt begeleid?
    Enorm! Dankzij mijn regelmatige micronutritiekuren kan ik tekorten aan bepaalde nutriënten beter overbruggen, vooral ten opzichte van de spijsvertering. Micronutritie heeft mij geholpen mijn darmflora te herstellen, een wezenlijk element voor een gezond lichaam! Ik herstel voortaan sneller en de sessies zijn in de loop van dagen en weken efficiënter geworden. Natuurlijke voedingssupplementen van goede kwaliteit zijn essentieel wanneer men een duursport beoefent.
     

  2. Kunnen we zeggen dat micronutritie een impact heeft gehad op jouw prestaties?
    Zeker! Op de langere trails wordt ons spijsverteringssysteem op de proef gesteld. Het maakt dan overuren. Zoals ik al zei dit is voor mij het belangrijkste punt dat behandeling vereist. Als je bijvoorbeeld een gebrek hebt aan ijzer of andere mineralen moet de darmflora worden hersteld en daarnaast moet je bv. een ijzersupplementen innemen. Ik gebruik PiLeJe gezondheidsoplossingen al jaren en doe dit met de grootste zorg. Zij zijn eenvoudig te gebruiken en begrijpen en helpen je het hele seizoen door.