Interview - Robin Duvillard

Crosscountry skiër

 1. Je wordt nu al enkele jaren micronutritioneel begeleid. Hoe lang precies? 
  Al 7 of 8 jaar lang! PiLeJe speelt een grote rol in mijn prestaties, want sinds die tijd heeft mijn carrière echt een duidelijke vooruitgang gekend.

 2. Wat betekent deze begeleiding voor jou? Welke rol speelt micronutritie in je fysieke voorbereiding en dus voor je prestaties? 
  De micronutritionele begeleiding van PiLeJe heeft mijn benadering ten opzichte van mijn prestaties veranderd. We hebben het veel over voeding in de sport en het is ook belangrijk, maar micronutritie is echt de volgende stap. Je kunt er je sportprestaties mee optimaliseren. Voor een sporter zou het rekening houden met voeding zonder aan micronutritie te denken hetzelfde zijn als trainen zonder aan rust te denken.

  Dankzij de deskundigen die me voortaan begeleiden vul ik mijn voeding aan met de micronutriënten die mijn lichaam nodig heeft en zelf niet produceert. Alles gebeurt afhankelijk van de seizoenen, mijn lichaamsconditie en toevalligheden (jetlag, slaapproblemen, trainen op hoogte enz.), zodat ik steeds meer kan anticiperen en minder last heb van de gevolgen hiervan.

 3. Je hebt al een mooie overwinning behaald aan het begin van 2018 met de “foulée blanche” race. Wat zijn je volgende races en doelstellingen voor dit jaar? 
  Ik heb dit jaar veel geleerd en mijn grote trots is dat ik gemotiveerd kon blijven ondanks mijn Olympische teleurstelling en in maart met de 10e plaats op de wereldkampioenschappen op de 50km (mijn favoriete afstand). Over enkele weken loopt het seizoen ten einde en ik ben klaar om het volgend jaar opnieuw te trainen voor een geweldig seizoen, met als einddoel de wereldkampioenschappen, waar ik de 50km zal rijden…