Interview - Maxime Greseque

Rugby met zijn dertienen

  1. Naast een rugbyspeler bent u nu ook een rugbycoach… Wat zijn volgens u de onmisbare kwaliteiten voor topprestaties en om een topspeler te worden?
    Rugby met 13 spelers is een sport waarbij de deelnemers alle kwaliteiten van een moderne atleet moeten bezitten: kracht, veerkracht, behendigheid, snelheid en spelinzicht. Deze kwaliteiten alleen zijn echter niet voldoende. Men moet ook veel trainen er en een zeer gezonde levensstijl op nahouden.

  2. Welke plaats neemt micronutritie in bij uw fysieke voorbereiding?
    De voorbereiding van rugbyspelers van topniveau vereist een zorgvuldig geplande en aangepaste voeding. Het gebruik maken van Micronutritie voldoet aan deze eisen. Het maakt volledig deel uit van mijn leven als topsporter. Mijn fysieke kwaliteiten komen tot uiting dankzij mijn dagelijkse voeding (voeding en voedingssupplementen). Om dagelijks optimaal te presteren en te leven heb je een gezonde, evenwichtige voeding nodig en dan is micronutritie een prioriteit. Met de gezondheidsoplossingen van PiLeJe heb ik het juiste evenwicht gevonden. Niet alleen helpen ze blessures te voorkomen, maar ook om mijn prestaties verder te ontwikkelen en te verbeteren.

  3. Welke doelen heeft u zichzelf gesteld voor 2018?
    Wij beginnen nu met de zeer belangrijke periode van de laatste fasen van de finales (“play off”). Het doel is om aan minstens één finale mee te doen. We zitten in de halve finale van de Franse bekerkampioenschappen. In de competitie staan we op de tweede plaats hebben een goede kans om een halve finale te spelen. Maar bij Rugby met 13 spelers evenals in alle andere topsporten ben je nooit ergens zeker van en moet je hard werken om deze doelstellingen te bereiken