Laetitia Roux

Alpineskiën

 1. Laetitia, hoeveel jaar word je al micronutritioneel begeleid en wat is daardoor voor jou veranderd? 
  Ik word nu al tien jaar micronutritioneel begeleid. Micronutritie helpt mij eventuele veranderingen in gezondheid of fitness als gevolg van intensieve sportbeoefening te volgen, begrijpen en te voorkomen.
  Door mijn dieet te verrijken met micronutritie versterk ik mijn lichaam en help ik het zich beter te verdedigen tegen agressies van buitenaf. In de topsport kan de voeding onvoldoende zijn voor het compenseren van verliezen. Micronutritie helpt mij zo mijn voedingsinname aan te vullen met natuurlijke producten.

 2. Wat zijn volgens jou de onmisbare kwaliteiten voor alpineskiën? 
  Alpineskiën is vooral een duursport! Je moet dus uithoudingsvermogen hebben maar niet alleen dat. Het is ook een zeer technische sport die weerstand, kracht en vermogen vereist, vooral bij het afdalen. Het is een veeleisende sport met name vanwege de bergomgeving waarin men aan extreme temperaturen kan worden blootgesteld. Je hebt dus niet alleen een goede lichaamsconditie nodig maar ook een sterke vastberadenheid.

 3. Wat zijn jouw uitdagingen voor 2018? 
  Het skiseizoen is al goed op gang, maar mij rest nog een enkele doelstelling: de Patrouille des Glaciers, een teamrace op een terrein met een stijging van 4000 meter over 55 km afstand, waarvan het hoogste punt op meer dan 4000 meter hoogte ligt. Mijn tweede doelstelling is om me te kwalificeren voor het wereldkampioenschap marathonskiën en om verschillende etappekoersen te doen, waaronder: chemins du soleil, l’AlpsEpic en PyrEpic.