Interview - Dr Philippe Beury

Dr. Philippe beury 
Estac arts van troyes

Denkt u dat micronutritie inderdaad een invloed kan hebben op het verminderen van blessures? 

En niet alleen dat… Het doel is niet om minder blessures te krijgen, maar vooral om de negatieve impact van het trainen en de competitie op de spelers te verminderen. 

Sportprestaties op hoog niveau zijn een radicale agressie en veroorzaken oxidatieve stress voor het lichaam. Om onze spelers te helpen in goede gezondheid te blijven, moeten zij allereerst leren om beter te eten maar ook om gebruik te maken van technieken waarmee zij de oxidatieve impact op hun lichaam kunnen verminderen. Micronutritie wordt hier voor, tijdens en na de lichamelijke inspanning toegepast om het afweermechanisme te versterken en de reactie op deze stress te optimaliseren. In deze zin kun je zeggen dat blessures zoals peesaandoeningen verminderen maar dit is niet onze eerste doelstelling.

Micronutritie helpt ons ook om oxidatieve stress te bestrijden, zodat de spelers sterker worden en beter en langer kunnen trainen. De doelstelling van sport op hoog niveau is het prestatievermogen. De door PiLeJe aangeboden gezondheidsoplossingen helpen ons dit doel te bereiken.