Interview - Axel Reymond

Zwemmer 

  1. Axel, jij bent een jonge zwemmer die al enkele mooie overwinningen heeft behaald… Je wordt micronutritioneel begeleid, wat bracht je tot die beslissing?  
    Na het winnen van de Europese zwemkampioenschappen en tijdens mijn voorbereiding van de wereldkampioenschappen van 2016/2017, ben ik begonnen met micronutritie omdat ik erg verzwakt was omdat als je in meren, zeeën en rivieren zwemt, er overal bacteriën zijn. Ik sta bekend onder de zwemmers als een van de zwemmers op de wereld die het meest zwemt ‘uren’ maakt, maar ik ben niet immuun voor ziektes. In 2016 had ik te kampen met op zijn minst een maag-darmontsteking per maand, waarvan 4 vrij ernstig. Ook had ik het hele jaar door vrij veel last van bronchitis, griep en verkoudheid. 
    Ik ontdekte micronutritie voor mijn grote eindfase tijdens mijn training in de bergen voor de wereldkampioenschappen van 2017 en dat was voor mij een ware bevrijding, omdat ik tijdens deze periode helemaal niet ziek ben geweest (zelfs geen verkoudheid!). Sindsdien maakt micronutritie deel uit van mijn dagelijkse sportleven. 

  2. Wat zijn volgens jou de kwaliteiten die nodig zijn om te presteren in de zwemsport?
    Ik denk dat dit voor alle sporten hetzelfde is: discipline, talent en vooral veel inspanning. In de zwemsport is bijvoorbeeld de inspanning essentieel. In open water hebben instelling, tactiek en helderheid van geest de overhand. In zwembaden zijn het nemen van bochten, keren en starten het belangrijkst.