Betrokkenheid bij gezondheidsprofessional en het grote publiek

Opleiding en informatie bevorderen voor gezondheidsprofessional

Conferenties, debatbijeenkomsten avonden, web conferenties, werkgroepen voor het uitwisselen van praktijkervaringen… Laboratorium PiLeJe helpt gezondheidswerkers om hun praktijken en kennis te verrijken en zich verder te ontwikkelen in een “Gezondheidsgeneeskunde” die is gebaseerd op preventie en globale patiëntenzorg. Er worden jaarlijks meer dan 500 opleidingen georganiseerd. Gezondheidsprofessional kunnen hiermee op afstand of op verschillende locaties opleidingen volgen, maar ook van gedachten wisselen over de ontwikkeling van medische aanbevelingen en hun ervaringen delen. 

 

De lessen over gezondheidskwesties (zoals spijsverteringsstoornissen, slaapstoornissen, immuniteit, vermoeidheid of de preventie van hart- en vaatziekten of van diabetes type 2) worden samengesteld door artsen die deskundig zijn op het gebied van voeding, micronutritie, fytotherapie en door gespecialiseerde artsen. Begeleidingsprogramma’s en tutoring zijn bedoeld om gezondheidsprofessional persoonlijk te begeleiden bij het gebruik van de diagnostische hulpmiddelen die door het laboratorium worden ontwikkeld en bij het opzetten van gezondheidsgeneeskundige consultaties.

 

Het laboratorium PiLeJe verenigt elke 2 jaar meer dan 600 gezondheidsprofessional op tijdens haar symposium. Dit evenement bestaat uit workshops waar informatie wordt uitgewisseld en  wetenschappelijke conferenties door gepassioneerde artsen en onderzoekers die erkend zijn in hun vakgebied. Aangezien PiLeJe de wetenschappelijke ontwikkelingen op de voet volgt is dit evenement de ideale plaats voor informatie en uitwisselingen over het meest recente medische en wetenschappelijke nieuws.

Gerichte gezondheidsgeneeskundige preventie-acties voeren

“Mijn gezondheid hangt af van mijn microbioom”, “Ieder zijn eigen slaappatroon”. Deze nationale voorlichtings- en bewustmakingscampagnes zijn bedoeld om op pedagogische wijze informatie te verstrekken en uitwisselingen tussen het grote publiek en gezondheidsprofessional mogelijk te maken. Deze gratis activiteiten worden in verschillende Franse steden georganiseerd door PiLeJe in samenwerking met patiënten- of gezondheidswerkersverenigingen. Zij bestaan uit conferenties, interactieve workshops en ontmoetingen met apotheken die als partners deelnemen aan het evenement.

Engagement op lange termijn

De Stichting PiLeJe die onder de bescherming staat van Fondation de France heeft als doel groot en klein bewust te maken van het belang om zelf iets aan hun gezondheid te doen. In samenwerking met vele medespelers (scholen, gemeentehuizen, bedrijven, sportverenigingen, ziekenhuizen enz.) organiseert de Stichting conferenties of pedagogische workshops waar wordt uitgelegd hoe onze levensstijl ons kan helpen gezond te blijven. Er worden jaarlijks in heel Frankrijk meer dan honderd evenementen georganiseerd rondom thema’s zoals lichaamsbeweging, voeding, slaap, of omgaan met stress en emoties.