Wat is Micronutritie ?

Micronutritie

De Micronutritie bestudeert de impact van micronutriënten (vitamines, mineralen, sporenelementen, essentiële vetzuren...) op de gezondheid, maakt een inschatting van de tekorten en zoekt naar middelen om het gehalte aan micronutriënten te optimaliseren.

De Micronutritie heeft zijn doeltreffendheid bewezen :
- in de aanpak van functionele stoornissen die de aanleiding vormen voor 80% van alle consultaties ;
- preventief, door duurzaam bij te dragen aan de regulering van de sleutelfuncties van het organisme ;
- als complementaire behandeling van bepaalde pathologieën, en zo de levenskwaliteit te verbeteren.

Bij wie kunt u terecht ?

Gezondheidsdeskundigen die een opleiding Micronutritie hebben gevolgd, kunnen u voedingstips geven en oordelen of u een supplement nodig hebt, afhankelijk van uw gezondheidstoestand.

Op welke drie belangrijke vlakken is Micronutritie actief ?

- Micronutritie zorgt voor een evenwichtige darmflora en een betere spijsvertering door toediening van microbiotische stammen en vezels
- Micronutritie beschermt het organisme tegen beschadiging en verouderingsverschijnselen (cellulaire bescherming)
- Micronutritie zorgt ervoor dat de tekorten als gevolg van een onevenwichtige levensstijl en dysfunctie van het organisme worden aangevuld door middel van voedingssupplementen

Wist u dat...
PiLeJe is pionier op het vlak van onderzoek naar microbiotische stammen 

In 2007 levert Lactibiane Référence, het eerste product dat door PiLeJe werd gelanceerd in 1991, een duidelijk wetenschappelijke bewijs van zijn doeltreffendheid. Een klinische studie* onder leiding van Prof. Philippe Marteau heeft voor het eerst in Frankrijk de doeltreffendheid van een probioticum aangetoond in de behandeling van Functionele Stoornissen : een vermindering van buikpijn met 42%. Deze studie bevestigt officieel wat talloze artsen al lang hadden vastgesteld. Het gamma Lactibiane is ondertussen nog ruimer geworden en vormt het voorwerp van onderzoek door tal van strekkingen binnen het onderzoeksveld.


 * Deze studie werd gepubliceerd in het tijdschrift Gastroentérologie Clinique et Biologique (februari 2008)