De ontwikkeling van Phytostandard

Interview met Carole Froger, marketingverantwoordelijke

Waarom werd er een gamma aan plantenextracten ontwikkeld ?

Carole Froger : Ons laboratorium heeft al lang interesse voor de eigenschappen en de positieve werking van planten. Onze bedoeling was om onderdelen van planten met een gekende, synergetische werking te selecteren en te gebruiken en zo ons gamma aan gezondheidsproducten op basis van natuurlijke ingrediënten uit te breiden.
Onze unieke extractiemethode, waarvoor ondertussen een patent werd verleend, ligt aan de basis van het concept Phystandard. Deze methode zorgt er niet alleen voor dat de actieve bestanddelen van de plant maximaal worden benut, maar garandeert bovendien dat het gehalte aan één bepaald type actieve bestanddelen steeds hetzelfde blijft. Dat is niet vanzelfsprekend, aangezien de planten, al naargelang de teelt, het aantal uren zonneschijn enz. niet altijd dezelfde samenstelling hebben. Bovendien bevat ons eindproduct geen alcohol.

Kunt u ons iets meer vertellen over het gamma Phytostandard ? Waarin verschilt het van andere producten ?

C.F. : De producten uit het gamma Phytostandard zijn beschikbaar onder de vorm van vloeibare plantenextracten, in flacons van 90 ml, die u gewoon kunt aanlengen met water (doseerpipet meegeleverd), en ook als tabletten. De vloeibare extracten zijn vervaardigd op basis van één plantensoort, terwijl de tabletten twee planten combineren met een synergetische werking. In beide gevallen beheersen wij het productieproces tot in de kleinste details zodat u zeker bent van betrouwbare, kwaliteitsvolle producten met reproduceerbare resultaten.

Waarom zou ik planten gebruiken om mij fit te voelen ?

C.F. : Sinds mensenheugenis worden planten gebruikt omwille van hun gunstige werking op het organisme ! Het maakt deel uit van onze traditie. Het verschil is dat we tegenwoordig beschikken over tal van studies en veel beter weten dan vroeger op welke manier planten de functies van het organisme beïnvloeden. Het bestuderen van deze studies vormt de taak van ons wetenschapsteam. Daarna worden de meest geschikte planten op doordachte wijze geselecteerd. Voor nauwgezet advies omtrent de meest geschikte behandeling kunt u het best een beroep doen op een gezondheidsdeskundige.